سایت تفریحی سرگرمی آموزشی ناگهان


کانال سروش

پیشنهاد چند کتاب ارزشمند از نویسنده رمان چهل سالگی+ بیوگرافی


سایت ناگهان

ناهید طباطبایی نویسنده رمان‌هایی همچون چهل سالگی و مجموعه داستان ‌های مشهوری چون حضور آبی مینا و جامه دران در مجله زنان پیشنهاد هایی برای کتاب خوانی داده است که سایت ناگهان شما را به خواندن آن دعوت می کند:

 

 

ناهید طباطبایی

 

 

برای کتاب‌ خوانی شش پیشنهاد دارم، کتاب‌هایی که فضای لطیفی دارند و لحظه‌های خوشی را خواهند ساخت و خواندنی هستند. یکی از آنها رمان «موزه معصومیت» نوشته «اورهان پاموک» با ترجمه «مریم طباطبایی‌ها» ست. اثری عاشقانه و لطیف که متاسفانه در نسخه فارسی با سانسور مواجه شده، اما هنوز هم روح اثر باقی مانده و خواندنی است. پاموک در این رمان عشقی دراز مدت را با تمام اوج‌ها و فرودها و ناکامی‌هایش به تصویر کشیده که قابل تحسین است. کتاب دیگری هم که به‌نظرم هیچ‌ کس از خواندنش پشیمان نمی‌شود، رمان «گتسبی بزرگ» نوشته «اسکات فیتز جرالد» با ترجمه زنده‌ یاد « کریم امامی»است. رمانی چند لایه که می‌توان در آن از یک عاشقانه نه‌چندان آرام تا تحولات و مناقشات آمریکای بعد از جنگ که ثروتمندان جدید مرزهای اخلاق را جابه‌جا می‌کردند، یافت و خواند و لذت برد. 

 

رمان دیگری که پیشنهاد می‌کنم باز هم کلاسیک است، «پسرک روزنامه‌ فروش» اثر «اچ.دمی.نیک» با ترجمه «محمد قاضی» است. اثری در ستایش موفقیت و امید و اینکه چطور می‌توان آنچه به نام سرنوشت محتوم و فقر می‌شناسیم را خط بطلان کشید. اگر به ادبیات فانتزی و تخیل به شکل اعلایش علاقه دارید هم رمان «مرشد و مارگریتا» اثر «میخائیل بولگاکف» با ترجمه «عباس میلانی» گزینه مناسبی است، رمانی که بی‌ شک در زمره بزرگترین آثار ادبی روسیه محسوب می‌شود. داستانی تودرتو که از تمام آنچه ادبیات را ساخته بهره گرفته است، سه داستان موازی که در نهایت یک ‌پارچه می‌شوند. 

 

رمان «مایریک: مادر» نوشته «آنری ورنوی» با ترجمه «هوشنگ کاوسی» هم جزو پیشنهادهای من است. ماجرای مهاجرت ارامنه در طول جنگ به فرانسه، این‌ روزها که دنیا با بالاترین آمار مهاجرت و آوارگان روبرو است خواندن این کتاب می‌تواند به درک درست این زمانه کمک بسیاری کند. 

 

پیشنهاد آخرم هم مجموعه داستانی است با عنوان «بندهای خالی» نوشته «پیمان فیوضات» که سه داستان بلند. پرداختن به شخصیت‌های متفاوت که از بافت‌های اجتماعی و اقتصادی در حاشیه هستند ویژگی اصلی این سه داستان بلند است، در این داستان‌ها با احوال و روزگار آدم‌ هایی روبرو می‌ شویم که احتمالا در زندگی روزمره چندان در مواجه‌ شان قرار نمی‌ گیریم. نویسنده با طنزی تلخ زندگی آدم‌ هایی که ارزش‌های متداول را نادیده می‌گیرند، روایت کرده است.
 
بیوگرافی ناهید طباطبایی:

 

ناهید طباطبایی در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد و فارغ‌التحصیل رشته‌ی ادبیات دراماتیک و نمایشنامه‌نویسی از مجتمع دانشگاهی هنر است.
او که از نوجوانی آغاز به نوشتن کرده، اولین بار داستان "گمشده" را در مجله‌ی سخن به چاپ رساند و پس از آن مجموعه داستان خود به نام "بانو و جوانی خویش" را در سال 1371 منتشر کرد. از آن پس آثار دیگری از او به چاپ رسیده که از آنها یاد خواهد شد. او همچنین به ترجمه‌ی آثاری از زبان‌های انگلیسی و فرانسه پرداخته است و با مجله‌هایی مانند بخارا، سمرقند، عصر پنجشنبه، نشان، زنان و ... همکاری کرده و می‌کند.
ناهید طباطبایی چندی نیز به نوشتن داستان‌های یادداشت گونه، تحت عنوان" از خودم تا همه" در روزنامه‌ی اعتماد پرداخت.
او همچنین مدیریت نشر دید را به عهده دارد که کتاب‌هایی در زمینه‌های مختلف هنری منتشر می‌کند.
داستان‌های ناهید طباطبایی به زبان‌های ایتالیایی، آلمانی، دانمارکی، انگلیسی، ترکی، عربی، بلغاری و ... ترجمه شده‌اند و به همین مناسبت برای شرکت در کنفرانس‌هایی به کشورهای اروپایی دعوت شده است.

طباطبایی کودکی و نوجوانی خود را در جنوب ایران گذرانید و دانش‌آموخته رشته ادبیات دراماتیک و نمایشنامه نویسی است. او اغلب با نگاهی طنزگونه به زندگی دنیای زنان را بیان می‌کند. رمان چهل سالگی او توسط مصطفی رستگارپور به یک فیلمنامه سینمائی تبدیل شد و فیلم چهل سالگی توسط علیرضا رئیسیان ساخته شد. 

داستان همایون از مجموعه داستان جامه دران نیز به طور مشترک توسط ناهید طباطبایی و حمیدرضا قطبی به فیلم نامه فیلم جامه دران(۱۳۹۳) بدل شد. ناهید طباطبایی دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه اقتباسی در بخش نگاه نو در سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر را نیز به دست آورد.

از جمله آثار ناهید طباطبایی:
بانو و جوانی خویش/ مجموعه داستان/ ناشرچاپ اول مولف/۷۱ / چاپ دوم/ نشر دید/ ۷۱
حضور آبی مینا/ مجموعه داستان/ناشر چاپ اول نشر چشمه /۷۱/ ناشر چاپ دوم نشر دید/۷۸
جامه دران/ مجموعه داستان/ نشر چشمه/۷۸
چهل سالگی/ رُمان/ ناشر چاپ اول چشمه/۷۹ / ناشر چاپ دوم چشمه / چاپ اول ۷۸ / چاپ دوم ۸۲
خنکای سپیده دم سفر/ رُمان/ نشر خجسته/ ۸۰
آبی و صورتی/ رُمان/ ناشر چاپ علم/ ۸۳
مجموعه داستان برف ونرگس/ نشر قطره

 

ناهید طباطبایی همچنین آثار زیر را ترجمه کرده است:

هشت داستان از نویسندگان زن انگلستان ( قرن نوزدهم).
گزین گویه‌های ویرجینیا وولف.
نمایشنامه‌های داستان باغ وحش و رؤیای آمریکایی اثر ادوارد آلبی.
راه و رسم دنیا (سفرنامه‌ی نیکلا بوویه).
در ضمن داستان کوتاه‌های بسیاری از او در آنتولوژی‌های مختلف ترجمه شده است. برای شناخت بیشتر می‌توانید به سایت آنا وانزان (مترجم ایتالیایی) و لودمیلا ایوانونا (مترجم بلغاری) مراجعه کنید.


داوری‌های ناهید طباطبایی به شرح زیر می‌باشد:

داوری چهار دوره از جوایز ادبی صادق هدایت
داوری جشنواره‌ی ادبی اصفهان
داوری جشنواره‌ی ادبی گلشیری
داوری دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه حسنات، 11 الی 14 اسفند 1391 ، اصفهان
داوری چهارمین جایزه داستان‌های ده کلمه‌ای، دی ماه 1391
داوری دومین جشنواره ملی سفر‌نگاری ناصرخسرو، 5 بهمن 1391

 

 

 

سایت ناگهان
کتابرمانناهید طباطباییچهل سالگیبیوگرافیزناننویسنده

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برخی از مطالب مرتبط با موضوع ادبیات :








  داغ ترین ها











  ببین و بخند