عارف لرستانی بازیگر طنز سینما و تلویزیون به صورت غیرمنتظره در چهل و شش سالگی درگذشت.
به گزارش خبرنگار ناگهان، عارف لرستانی بازیگر سینما و تلویزیون، در منزل خود درگذشت. برخی منابع علیه مرگ لرستانی را سکته قلبی و برخی منابع دیگر مرگ مغزی عنوان کردهاند.
سپند امیرسلیمانی در این رابطه گفت: متاسفانه این خبر درست است و همه در شوک هستیم. این خبر را از همسر این بازیگر جویا شدیم که متاسفانه خبر درگذشت این بازیگر صحت دارد.
بیوگرافی عارف لرستانی
عارف لرستانی متولد ۱۵ بهمن ۱۳۵۰ در کرمانشاه و دانش آموخته نمایش از دانشگاه هنر و معماری دانشگاه آزاد بود. او کشتی گیر بوده ولی این ورزش را به دلیل بازیگری کنار گذاشت.
او درباره زادگاهش گفته بود: من اهل شهر کرمانشاه هستم و جزو قوم کرد به شمار می روم و همیشه به این موضوع افتخار کردم، چرا که اهالی این دیار، مردمی قوی و محکم هستند و تاریخ ثابت کرده آنها در مقابله با مسائل مختلف، قوی و محکم برخورد می کنند.
لرستانی توسط دوستانش از تئاتر مدرسه شروع کرد و سپس آشنایی اش با مهران مدیری و حضور در مجموعه جنگ ۷۷ بصورت حرفه ی وارد عرصه بازیگری شد و پس از آن در چندين مجموعه ديگر از با مدیری همکاری کرد. در حاشيه، کوچه مرواريد، شوخی کردم، ويلاي من، قهوه تلخ، مرد دوهزارچهره، خستهدلان، 90شب و ببخشيد شما مجموعه آثاری است که لرستانی در آن نقش آفرینی کرد.
این بازیگر درباره نحوه ورودش به این عرصه گفته بود: من خیلی اتفاقی وارد عرصه طنز شدم و شرایطی برایم فراهم شد که با یک کارگردان بزرگ در یک اثر موفق همکاری کنم. موضوع حضور من در عرصه طنز به آشنایی ام به مهران مدیری باز می گردد. شانزده سال پیش در سال 77، زمانی که من دانشجوی سال سوم تئاتر بودم، به اتفاق «علی ابولحینی» یکی از دوستانم که در آن مقطع، یکی از دستیاران مهران مدیری بود، در جمعی به ایشان معرفی شدم.
لرستانی ادامه داد: یادم است در آن جمع «زمانی» که برای معرفی به یکدیگر داشتیم، به قدری کوتاه بود که حتی فرصت دست دادن با مدیری را پیدا نکردم و هیچ دیالوگ خاصی هم، بین من و ایشان رد و بدل نشد، اما یک ماه و نیم بعد، زمانی که مدیری می خواست کار جدیدش را استارت بزند به «رامین ناصرنصیر» گفت تا با علی تماس بگیرد و از او و من دعوت کند تا در کار جدیدش حضور پیدا کنیم، رامین هم به علی گفت: مدیری می گوید خودت و آن دوستی که همراهت در آن جمع حضور داشتند را بیاور...
لرستانی یادآور شده بود: وقتی علی ماجرا را با من در میان گذاشت، فکر کردم با من شوخی می کند، گفتم محال است که مدیری، من را در آن شرایط دعوت به کار کند، فکر کردم با من شوخی می کند. حتی تا روزی که در جلسه رسمی کاری که در دفتر مدیری داشتم فکر می کردم کسی از راه می رسد و به من می گوید شما؟ و این برای من که در زندگی ام همیشه سعی کرده بودم سر جای خودم قرار بگیرم، سخت بود، اما این اتفاق در آن جلسه نه تنها نیفتاد بلکه از آن روز به بعد، من به یکی از پاهای ثابت آثار او بدل شدم، یادم است سال گذشته پس از سال ها به آقای مدیری گفتم یادتان هست من را سال ها پیش چطور به کار دعوت کردید و ایشان به طرز عجیبی تمام جزییات ماجرا را به یاد داشتند و گفتند بله، وقتی دیدمت با خودم گفتم این خودش است و به نوعی، مدیری در آن دوران استعداد من را در عرصه بازیگری و طنز کشف کرد.
لرستانی همچنین در فیلمهای سینمایی شام عروسی، انتخاب، معادله و مانی و ندا بازی کرده بود اما در مجموع حضور پرنگی در سینما نداشت و مردم عمدتاً او را از طریق قاب تلویزیون میشناختند. این بازیگر علاوه بر بازی در چند تئاتر، چند کار را نیز خودش ساخته و کارگردانی کرده بود که یکی از آنها پرژه مستند نرم افزاری با نام «تهرانیکا» بود.
لرستانی که این اواخر کم کار شده بود، درباره دلایل کمکاری خود اظهار کرده بود: همه ما به نوعی دچار یک استراحت اجباری هستیم و بیکاری بیداد میکند، به همین دلیل خودم برای خودم مینویسم و کارگردانی میکنم، اما پیشنهاد بازی بسیار کم شده است، البته پیشنهاد بازی خوب کم شده است و غالب کارهای که پیشنهاد میشوند بسیار بد هستند و به خاطر نبودن بودجه، مبالغ دستمزدها نیز کم شده است و ترجیح میدهیم با این شرایط کار نکنیم. البته برخی از دوستان هم با این تفکر کار میکنند که حداقل اگر کار بد انجام میدهند پول خوب بگیرند، اما انگار پول تنها برای اختلاس وجود دارد و برای کارهای فرهنگی پولی در کشور نیست.
بازیگر سریال قهوه تلخ افزوده بود: این بیپولی بیشتر برمیگردد به مسئولین. بودجه در ساخت و تولید آثار نقش بسیار مهمی دارد، ولی مسئولینی که در رأس هستند، ظاهراً نمیتوانند بودجه را تأمین کنند و این از ناتوانی مدیریت در جذب سرمایه است، در واقع ریشه تمام مشکلات در مدیریت است. اتفاقاتی که این روزها در بخش کلان اقتصادی میافتد مثل این میماند که من پول داشته باشم و هر روز بیایم و بگویم به من کمک کنید. اگر پول نیست، این اختلاسهای میلیاردی چیست و اگر پول هست، چرا خرج فرهنگ و هنر نمیشود.
لرستانی در ادامه با بیان اینکه مردم امروز بیشتر مخاطب شبکههای ماهوارهای هستند و تحت تأثیر این شبکهها تغییر الگوی رفتاری دادهاند تاکید کرده بود: مردم امروز با تلویزیون قهر هستند و شبکههای ماهوارهای را دنبال میکنند. تلویزیون ما امروز به گفته آماری که روابط عمومی خود سازمان منتشر کرده است 8 تا 11 درصد بیننده دارد که آن هم به دو برنامه "دورهمی" و " خندوانه" بازمیگردد که اگر این دو برنامه را از تلویزیون حذف کنیم، عملاً مخاطب تلویزیون به صفر میرسد. این در حالی است که مردم همواره نشان دادهاند که سریالهای خوب داخلی را دوست دارند، اما از آنجایی که مسئولین ناتوان در جذب سرمایه هستند، این اتفاق و تولید سریالهای خوب کمرنگ شده است.