نکات ضروری در پیشگیری از خودکشی - چگونه با شخصی که قصد خودکشی دارد رفتار کنیم؟
کمک به پیشگیری از خودکشی
نکته 1: اگر نگران هستید صحبت کنید
اگر علائم هشدار دهنده خودکشی را در شخصی که به او اهمیت می دهید مشاهده کنید ، ممکن است از خود بپرسید که آیا گفتن هر چیزی ایده خوبی است؟ اگر اشتباه کنید چطور؟ اگر فرد عصبانی شود چه می شود؟ در چنین شرایطی احساس ناراحتی یا ترس طبیعی است. اما هر کسی که در مورد خودکشی صحبت کند یا علائم هشدار دهنده دیگری را نشان دهد ، نیاز به کمک فوری دارد - هرچه زودتر بهتر است.
صحبت با دوست یا یکی از اعضای خانواده در مورد افکار و احساسات خودکشی می تواند برای هر فردی بسیار دشوار باشد. اما اگر مطمئن نیستید شخص قصد خودکشی دارد یا نه، بهترین راه برای فهمیدن، سوال کردن است. شما نه تنها با این کار شخص را وادار به خودکشی نخواهید کرد، بلکه به او نشان می دهید که برای او اهمیت قائل اید. در حقیقت ، دادن فرصتی برای ابراز احساسات به شخص خودکشی کننده، می تواند او را از حس تنهایی و احساسات منفی فرو خورده رها کرده و جلوی اقدام به خودکشی را بگیرد.
راه های شروع مکالمه در مورد خودکشی:
"من اخیراً نگران شما هستم."
"به تازگی ، من متوجه برخی تفاوت ها در شما شده ام و نمی دانم وضعیت شما چطور است."
"من می خواستم خبری از شما بگیرم زیرا اخیراً خبری از شما نیست."
سوالاتی که می توانید بپرسید:
"از کی این حس را کردی؟"
"آیا اتفاقی افتاده است که این احساس در شما به وجود آمد؟"
"چگونه می توانم در حال حاضر به بهترین شکل از شما حمایت کنم؟"
"آیا به کمک گرفتن فکر کرده اید؟"
چیزهایی که گفتنش می تواند کمک کننده باشد:
"تو تنها نیستی. من برای تو اینجا هستم (من کنارت هستم). "
"شما ممکن است اکنون آن را باور نکنید ، اما احساس شما تغییر خواهد کرد."
"من ممکن است نتوانم دقیقاً احساس شما را درک کنم ، اما من به شما اهمیت می دهم و می خواهم کمک کنم."
"هنگامی که می خواهید تسلیم شوید ، به خود بگویید که فقط برای یک روز ، یک ساعت ، یک دقیقه دیگر – یا هر چقدر که می توانید خودتان را مدیریت کرده و نگه دارید"
نکته 2: در شرایط بحرانی سریع پاسخ دهید
اگر یکی از دوستان یا اعضای خانواده به شما بگوید که آنها به مرگ یا خودکشی فکر می کنند ، ارزیابی خطر فوری که فرد در معرض آن است بسیار مهم است. کسانی که در معرض بالاترین خطر خودکشی در آینده نزدیک قرار دارند ، یک برنامه خودکشی مشخص دارند ، به این معنی که برای اجرای برنامه ، یک زمان برای انجام آن و یک قصد برای انجام آن تنظیم کرده اند.
سوالات زیر می تواند به شما کمک کند تا خطر فوری خودکشی را ارزیابی کنید:
آیا برنامه خودکشی دارید؟ (طرح)
آیا شما آنچه برای اجرای برنامه خود نیاز است (قرص ، ابزار و غیره) را دارید؟ (روش)
آیا می دانید چه زمانی می خواهید این کار را انجام دهید؟ (تنظیم زمان)
آیا قصد گرفتن جان خود را دارید؟ (قصد)
سطح خطر خودکشی
کم – وجود کمی افکار خودکشی. بدون برنامه خودکشی. این شخص می گوید آنها می گویند که اقدام به خودکشی نمی کنند.
متوسط - وجود افکار خودکشی. طرح مبهمی که خیلی مهلک نیست. می گویند که اقدام به خودکشی نمی کنند.
بالا - وجود افکار خودکشی. طرح خاصی که بسیار کشنده است. آنها می گوید که اقدام به خودکشی نمی کنند.
شدید – وجود افکار خودکشی. طرح خاصی که بسیار کشنده است. فرد می گوید آنها اقدام به خودکشی می کنند.
اگر اقدام به خودکشی قریب الوقوع به نظر می رسد ، با یک مرکز بحران محلی تماس بگیرید ، با شماره خدمات اورژانس کشور خود تماس بگیرید ( شماره اورژانس در ایران 115و شماره اورژانس اجتماعی در ایران 123 می باشد. ) ، یا شخص را به اورژانس منتقل کنید. اسلحه ، ابزار نوک تیز ، مواد مخدر ، چاقو و سایر اشیا بالقوه کشنده را از مجاورت او بردارید اما تحت هیچ شرایطی فرد را تنها نگذارید.
نکته 3: کمک کنید و حامی باشید
اگر یکی از دوستان یا اعضای خانواده خودکشی کرده است ، بهترین راه برای کمک داشتن همدلی و شنونده بودن است. به عزیزانتان اطلاع دهید که آنها تنها نیستند و برایتان مهم اند. مسئولیت درمان عزیز خود را بر عهده نگیرید. شما می توانید پشتیبانی کنید اما نمی توانید فرد خودکشی کننده را بهتر کنید. آنها باید خود را متعهد به بهبودی کنند.
برای کمک به شخصی که به فکر خودکشی است ، شهامت زیادی لازم است. مشاهده یک عزیز که با افکاری در مورد پایان دادن به زندگی خود سر و کار دارد می تواند احساسات سخت بسیاری را برانگیزد. همانطور که به یک فرد خودکشی کننده کمک می کنید ، فراموش نکنید که از خود مراقبت کنید. کسی را پیدا کنید که به او اعتماد دارید - یکی از دوستان ، اعضای خانواده ، روحانی یا مشاور - برای صحبت کردن در مورد احساسات خود و حمایت شخصی خود از آنها کمک بگیرید.
برای کمک یک فردی که به فکر خودکشی است:
کمک تخصصی بگیرید. تمام توان خود را انجام دهید تا به یک فرد که قصد خودکشی دارد کمک مورد نیاز خود را ارائه کنید برای گرفتن مشاوره و مراجعه، به خط بحران تماس بگیرید. فرد را تشویق کنید که به یک متخصص بهداشت روان مراجعه کند ، در پیدا کردن یک مرکز درمانی کمک کند یا او را به ملاقات با دکتر ببرید.
پیگیری درمان. اگر پزشک دارو تجویز کرد ، مطمئن شوید که دوست یا عزیز شما آن را طبق دستورالعمل مصرف می کند. از عوارض جانبی احتمالی آگاه باشید و در صورت بدتر شدن وضعیت حتماً آن را به پزشک اطلاع دهید. یافتن دارو یا درمانی که برای یک فرد خاص مناسب است ، اغلب به زمان و پشتکار نیاز دارد.
پیش قدم باشید. کسانی که در فکر خودکشی هستند اغلب باور ندارند که می توان به آنها کمک کرد ، بنابراین ممکن است مجبور باشید در ارائه کمک بیشتر عمل کنید. گفتن ، "اگر به هر چیزی احتیاج دارید با من تماس بگیرید" خیلی مبهم است. منتظر تماس شخص یا حتی برگشت تماسهای خود نباشید. دوباره تماس بگیرید ، شخص را به گفتگو دعوت کنید.
تغییرات سبک زندگی مثبت ، مانند رژیم غذایی سالم ، خواب زیاد و بیرون آمدن و دیدن نور خورشید یا طبیعت را حداقل برای 30 دقیقه در روز تشویق کنید. ورزش همچنین بسیار مهم است زیرا باعث آزاد شدن اندورفین ، کاهش استرس و ارتقا سطح بهزیستی عاطفی می شود.
یک برنامه ایمنی تنظیم کنید. به فرد کمک کنید مجموعه ای از قدم هایی را که قول می دهد طی بحران خودکشی دنبال کند ، ایجاد کند. باید هر محرکی را که منجر به بحران خودکشی می شود ، مانند سالگرد از دست دادن ، الکل یا استرس در روابط را شناسایی کند. همچنین شماره های تماس با پزشک یا درمانگر فرد و همچنین دوستان و اعضای خانواده را که در مواقع اضطراری به آنها می تواند کمک کند را در اختیارش قرار دهید.
وسایل احتمالی خودکشی ، مانند قرص ، چاقو ، تیغ یا اسلحه گرم را از بین ببرید. اگر فرد ممکن است بیش از حد مصرف کند ، داروها را در حالت قفل نگه داشته یا آنها را فقط در صورت نیاز فرد به آنها بدهید.
پشتیبانی خود را در طولانی مدت ادامه دهید. حتی پس از عبور از بحران فوری خودکشی ، با فرد در تماس باشید ، به طور دوره ای او را چک کنید. پشتیبانی شما برای اطمینان از ماندن دوست یا عزیزتان در مسیر بهبودی بسیار حیاتی است.