سایت تفریحی سرگرمی آموزشی ناگهان


کانال سروش

چگونه احساس گناه را متوقف کرده و خود را ببخشیم |5 راهکار موثر برای رهایی از احساس گناه


سایت ناگهان

 

5 راهکار موثر برای رهایی از احساس گناه

 

گناه یکی از مخرب ترین احساساتی است که می تواند قویا تاثیر منفی بر ذهن انسان داشته باشد.

 

چنین احساساتی می توانند غیر قابل کنترل شده و ما را از دستیابی به اهداف و رویاهایمان بازدارد و نگذارند که خودمان سازنده و ارباب سرنوشتمان باشیم.
همچنین گناه به گزارش تحقیقات بی شمار، یکی از مبهم ترین احساساتی است که انسان می تواند  داشته باشد.به منظور کشف ماهیت گناه و برطرف کردن بسیاری از تصورات غلط آن، روانشناسانی از جمله کلر آدامز و مارک لیری  آزمایشی ابداع کردند که در آن به مطاله ی  زنانی پرداختند که در تلاش برای  کاهش وزن بودند.

 

این دو روان شناس افراد را به دو گروه تقسیم کرده و آنها را به خوردن دونات و آب نبات تشویق کردن با بررسی این هدف که آیا افراد در خوردن افراط  کمتری می کنند اگر از بند احساس گناه رها شده باشند؟!

 

اگرچه به نظر می رسد که نتایج هر دو گروه باید برابر باشند اما یک گروه بعد از زیر پا گذاشتن رژیم غذایی خود احساس بهتری نسبت به آن داشتند در حالیکه گروهی دیگر احساس گناه را در خود ایجاد کردند. 

 

در حالیکه منطقی به نظر می رسد که گروه اول که احساس بهتری داشتند بیشتر خورده باشند اما در واقع مشخص شد که آنها تنها 28 گرم مصرف کرده بودند اما گروه مقابل که احساس گناه از زیر پا گذاشتن رژیم خود داشتند 70 گرم خورده بودند.

 

پس این مطالعه چه چیزی درباره ی گناه به ما می گوید و چگونه می توان از بند احساس گناه رهایی یافت؟

 

پنج روش برای متوقف کردن احساس گناه عبارتند از:

 

 

1- به یاد داشته باشید که مغز به عنوان یک ماهیت مجزا از ذهن وجود دارد 

 

 یافته ها حاکی از این واقعیت است که مغز به عنوان یک ماهیت مجزا از ذهن وجود دارد، این به این معنی است که ما به طور کامل نمی توانیم  واکنش های احساسی مان به وقایع خاص را کنترل کنیم.

 

به طور مثال این مهم است که بدانیم همه ی محرک های احساسی در ناحیه ای از مغز به نام سیستم لیمبیک پردازش می شود.بنابراین وقتی ما احساس گناه می کنیم، به این قسمت از مغز قدرت داده و به او این  اجازه را می دهیم که فعالیت خود را به شکل افراطی بیشتر کند.

 

یکی از بهترین گزینه ها نقشه برداری ذهن نام دارد که شامل نمایش تصویری از روند فکری خود  در هر زمان خاص است.بدین گونه که با کارکرد سیستم لیمبیک آشنا شده  و وقتی که احساس گناه می کنیم بدانیم که کدام ناحیه به طور فیزیولوژیکی در حال فعالیت است.این آگاهی به شما کمک می کند تا پاسخ سازمان یافته تری به احساسات ناتوان کننده ی خود داشته باشید.

 

2- یاد بگیرید با خود همان طور که به بهترین دوست خود مشورت می دهید، همفکری کنید

 

اگر شما در حال تلاش برای به انجام رساندن هدفی هستید (مثلا کاهش وزن) خیلی آسان است که احساس گناه و پشیمانی داشته و به واکنش احساسی شکست برسید.شما  می توانید برای جلوگیری از این شرایط به آن همانند یک دوست صمیمی و یا یکی از اعضای محبوب خانواده که در تلاش برای رسیدن به هدف است نگاه کنید.یعنی اگر دوستتان می خواست وزن کم کند چه می کردید؟ احتمالا به جای سرزنش کردن و ایجاد احساس گناه در او ، دوست خود را به ادامه دادن و متمرکز شدن بر گذر از موانع کوتاه مدت تشویق می کنید و این دقیقا همان کاری است که باید با خودتان بکنید.

 

با تجسم چنین سناریویی و به چالش کشیدن دیدگاه خود ، شما می توانید مشاور خود شده و احساس گناه خود را نفی کنید.

 

 

3- از اشتباهات خود یاد بگیرید و به سوی این درس های حاصله از شکست آغوش باز کنید

 

وقتی ما کودک هستیم خیلی سر سخت و بی باک تر به یادگیری می پردازیم.ما یاد می گیریم که چطور راه بویم و بر مهارت های تحصیلی خود بیفزاییم. ذهن رو به رشد ما ناتوان از گناه بوده و در نتیجه صرفا بر دستیابی به یک هدف واحد متمرکز هستیم.بنابراین ما به عوان یک کودک، به سادگی شکست را به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر از فرایند یادگیری می پذیریم و به جبران اشتباهاتمان از طریق تشویق دیگران می پردازیم. اما همان طور که بزرگتر می شویم و موانع بیشتری را پشت سر می گذاریم، شروع می کنیم به ترس از شکست و ایجاد احساس گناه وقتی که به اهداف مهم خود نمی رسیم. ما به احساسات منفی مرتبط با  شکست اجازه می دهیم که جلوی تلاش ما برای آینده را بگیرند و این همان چرخه ی معیوب گناه، افسردگی و اضطراب است.

 

در عوض اگر ما به درس های حاصله از هر شکست تمرکز کنیم و از آنها برای تلاش های آینده استفاده کنیم ،تدریجا بیشتر موفق خواهیم شد و خواهیم توانست که احساس گناه به عنوان یک احساس با نفوذ را از بین ببریم.

 

 

5 راهکار موثر برای رهایی از احساس گناه

 
4- گفتن کلمه ی نه را به جای اقدام اعمال خارج از تعهد یادبگیرید 

 

بایید با حقیقت روبروشوید.کارهای کوچک و فعالیت های کمی وجود دارد که ما در زندگی  برای خودمان انجام می دهیم.از خرید کردن گرفته تا دیگر وظایف که در زندگی روزانه و در تعامل با دیگران انجام می دهیم.

 

این مهم است که خطی بین وظایف لازم و کاربردی و فعالیت های داوطلبانه داشته باشیم.اگر بتوانیم یاد بگیریم که به دعوت هر کسی برای انجام کاری بله نگوییم و به انجام هر کاری خارج از تعهد که منجر به احساس گناه می شود تن ندهیم و بتوانیم نه بگوییم، می توانیم به داشتن زندگی غنی تر و بدون احساس سنگین گناه بر دوش خود امیدوار باشیم.

 

 

5- یاد بگیرند که خود را ببخشید به همراه اصلاح کردن اشتباهات خاص 

 

اگر شما در تلاش برای متوقف کردن احساس گناه هستید و می خواهید که واکنش های عاطفی حاصله از شکست خود را مدیریت کنید باید در نهایت یاد بگیرید که خودتان را ببخشید.در حالی که این ممکن است در مواردی که اشتباهاتمان اثرات منفی زیادی داشته نتوانیم به خودمان اجازه بخشش بدهیم.این موضوع می تواند یک چالش بسیار دشوار باشد ، اما شما در نهایت باید از خودتان بپرسید که چه کسی از احساسات اساسی غم ، اندوه  و احساس گناه و درماندگی سود می برد؟

 

جواب آن هیچ کس است.وقتی شما در گیر احساس گناه  و جنگ با خودتان هستید در واقع تمام انرژی خود را صرف سرزنش خود می کنید.اما اگر خود را ببخشید می توانید از انرژی خود در جهت اصلاح اشتباهاتتان سود ببرید.
 

 

 
ترجمه: سایت ناگهان

 

 


 

سایت ناگهان
احساس گناهراهکار

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برخی از مطالب مرتبط با موضوع روانشناسی :








  داغ ترین ها











  ببین و بخند