اعتماد بخش مهمی پایه و اساس روابط میان فردی موفق است. شکستن اعتماد راحت است اما جلب اعتماد بسیار سخت تر است و برای جلب اعتماد نیاز به تلاش بیشتری دارد. جهت ایجاد اعتماد به نکات زیر توجه کنید:
10 گام اساسی در جهت ایجاد اعتماد
4- اگر شما دروغ گفتید، به آن اعتراف کنید. گاهی اوقات احساس می کنید که دروغ نگفتن اجتناب ناپذیر است. در صورتی که، دروغ گفتید سریعاً به آن اعتراف کنید و توضیح دهید تا مجبور نباشید به خاطر یک دروغ کوچک، دروغ های دیگری بگویید.
5- در مورد احساس قلبی خود در مورد دروغ گفتن با فرد صحبت کنید. مثلاً اگر از رفتار وی ناراحت شده اید و دروغ گفته اید، بهتر است در ابتدا از خصیصه های خوب و مثبت وی سخن بگویید و بعد در مورد رفتاری که شما را وادار به دروغ کرده، صحبت کنی یا به عنوان مثال به فرد بگویید: «می دانم که تو دوست نداری منو ببینی، درکت می کنم اما اجازه بده علت دروغ گفتنم را برایت توضیح بدهم».
6- رفتارهای خوب را گسترش دهید. داوطلبانه اطلاعتی را در اختیار فرد مقابل قرار دهید. اگر فرصت و شرایط مبهمی وجود دارد، در مورد آن صحبت نکنید، در عوض، قبل از اینکه خود او درخواست کند، اطلاعاتی را که شنونده دوست دارد بشنود، در اختیارش قرار دهید.
7- جزئیات مهم را حذف نکنید. دلیل اصلی اینکه بهتر است جزئیات را حذف نکنید، این است که سخت است جزئیات را نگویید و اگر بخشی از آن را بگویید و بخشی دیگر را حذف کنید، در صحبت های شما تناقض به وجود خواهد آمد و افراد پی به دروغگویی شما خواهند برد. گفتن حقیقت و تمام جزئیات شما را قابل اعتماد می سازد.
8- اگر شما رازهای پنهانی دارید، بگوئید که مسأله ای است و نمی توانید بگوید.شمامجبور نیستید تمامی احساسات و اسرارتان را بیان کنید. همین که بگویید قادر به بیان مطلبی نیستید، از دروغگویی جلوگیری کردید و سعی در حفظ حریم شخصی خودتان کرده اید. داشتن حریم خصوصی حق شما است.
9- هرگز ماسک حقایق را به صورت نزنید. به خاطر زیبا جلوه دادن خود و رفتارهایتان، به دروغ هایتان شاخه و برگ ندهید تا زیبا جلوه کنید.