سایت تفریحی سرگرمی آموزشی ناگهان


کانال سروش

درمان آفت یا زخم  های دهان در سریع ترین زمان ممکن


سایت ناگهان

درمان آفت یا زخم های دهان در سریع ترین زمان ممکن

زخم های دهان یا آفت می توانند بسیار جدی باشند . آنها نه تنها دردناک و ناراحت کننده هستند بلکه می توانند مانع غذا خوردن و گفتگو شوند. وقتی چیزی بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد ، طبیعی است که آزار دهنده باشند. نکته خوب این است که زخم های دهان یا آفت ها لازم نیست طولانی مدت باشند! داروهای ضد درد طبیعی برای کودکان و بزرگسالان وجود دارد که به تسکین درد و بهبود سریع زخم های دهان کمک می کند!

 

آفت یا زخم دهان (Canker Sore)   چیست؟

آفت ها زخم های دردناک و باز در دهان هستند. آنها زخم های کوچک و کم عمقی در دهان شما هستند که می توانند غذا خوردن ، نوشیدن و صحبت کردن را سخت کنند. زخم های پوستی به صورت زخم های سفید تا مایل به زرد که با قرمزی احاطه شده اند شروع می شوند و می توانند قطر آنها از 1 میلی متر تا دو و نیم سانتی متر باشد. دو نوع آفت وجود دارد:

 

زخم های ساده دهان: این زخم ها سه تا چهار بار در سال ظاهر می شوند و تا یک هفته ادامه دارند. در حالی که هرکسی ممکن است به آفت مبتلا شود ، این بیماری بیشتر در افراد بین 10 تا 20 سال دیده می شود.

زخم های پیچیده دهان: این موارد کمتر شایع هستند ، اما معمولاً بزرگتر و دردناک تر هستند. آنها می توانند تا یک ماه دوام بیاورند و جای زخم بر جای بگذارند.

چه عواملی باعث ایجاد زخم های دهان یا آفت می شود؟

علت دقیق زخم های دهان ناشناخته است ، اما به نظر می رسد به دلایل مختلفی وجود داشته باشد. اگر در خانواده شما وجود  داشته باشد (موروثی باشد) احتمال ابتلا به زخم های دهان در شما بیشتر است. استرس ، خستگی یا جراحت جزئی در دهان از دلایل اصلی بروز زخم های ساده دهان هستند و همچنین می توانند برای بانوان در دوره قاعدگی بروز کنند. برخی از غذاها می توانند باعث ایجاد زخم های دهان یا بدتر شدن آنها شوند. این غذا ها شامل میوه ها و سبزیجات مرکبات یا اسیدی مانند لیمو ، پرتقال ، آناناس ، انجیر ، گوجه فرنگی و توت فرنگی می باشند. آلرژی غذایی نیز ممکن است دلیل این امر باشد.

 

استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند Advil یا Motrin یکی دیگر از دلایل شایع است ، همانطور که سطح دندان تیز یا وسایل دندانپزشکی مانند بریس یا پروتزهای بد دندان نیز موجب آفت می شوند. کمبود ویتامین های خاص مانند B-3 ، B-9 یا B-12 ، روی ، آهن یا کلسیم نیز می تواند شما را مستعد ابتلا به زخم های دهان کند.

 

زخم های دهان چقدر طول می کشد؟

زخم های دهان می توانند به مدت 7 تا 10 روز ایجاد درد کنند. زخم های کوچک در طی یک تا سه هفته بهبود می یابند ، اما بهبودی زخم های بزرگ دهان ممکن است تا شش هفته طول بکشد.

 

3 نکته برای جلوگیری از زخم های دهان

از مصرف غذاهای اسیدی مانند لیمو ، پرتقال ، گوجه فرنگی و آناناس که می تواند باعث ایجاد زخم های دهان یا بدتر شدن آنها شود ، خودداری کنید. غذاهای گرم و ادویه دار نیز می توانند منجر به زخم های دهان شوند.

دندان های خود را به آرامی مسواک بزنید و از مسواک با موهای نرم استفاده کنید تا در دهان خود صدمه ای ایجاد نکنید که منجر به زخم های دهان شود.

اگر زخم های دهان ناشی از استرس است ، روش های کاهش استرس مانند مدیتیشن ، یوگا و تنفس عمیق را به طور منظم امتحان کنید.

آفت یا زخم دهان (Canker Sore) چیست؟

سه درمان زخم های دهان برای کودکان و نوجوانان

1. ماست

خوردن ماست حاوی اسیدوفیلوس به تسکین دردهای ناشی از درد و همچنین بهبود سریعتر زخم کمک می کند. از کودک خود بخواهید هر روز حداکثر 1 فنجان ماست بخورد تا به دهان خود کمک کند.

با جوش شیرین شستشو دهید

2. با جوش شیرین شستشو دهید

جوش شیرین برای بازگرداندن تعادل pH و کاهش التهاب شناخته شده است که می تواند به بهبود زخم های دهان کمک کند. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را درون یک لیوان آب ولرم قرار دهید. از کودک خود بخواهید که روزانه چندین بار غرغره کند و آن را در دهان خود بچرخاند. این کار به تسکین درد کمک می کند و همچنین می تواند در طی 24 ساعت از شر زخم های دهان خلاص شود.

3. چای بابونه

یک کیسه چای بابونه مرطوب را روی زخم دهان یا آفت قرار دهید و چند بار در روز آن را چند دقیقه در آن نگه دارید. این کار  به بهبود زخم کمک می کند.

نکته برای جلوگیری از زخم های دهان

شش داروی ضد درد اساسی برای بزرگسالان

1. با آب نمک بشویید

اگرچه ممکن است کمی دردناک باشد ، اما شستن دهان با آب نمک یک درمان خانگی برای هر نوع زخم دهان است و می تواند به خشک شدن زخم های دهان کمک کند. یک قاشق چای خوری نمک را در ½ فنجان آب ولرم مخلوط کنید و آن را به مدت 15 تا 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید ، سپس آن را تف کنید. هر چند ساعت یکبار در صورت لزوم تکرار کنید.

2. عسل

عسل یک داروی طبیعی است که احتمالاً در شربت خانه شما وجود دارد ، توانایی های ضد باکتری و ضد التهابی فوق العاده ای دارد. این می تواند باعث کاهش درد ، درد و قرمزی شانکر شود و همچنین می تواند از عفونت ثانویه جلوگیری کند. روزانه چهار بار عسل غیر پاستوریزه و فیلتر نشده مانند عسل مانوکا را روی محل درد قرار دهید.

 

3. دهانشویه مریم گلی

مریم گلی دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی ، ضد عفونی کننده و قابض است ، به علاوه می تواند به تسکین درد کمک کند. دهان شویه مریم گلی را می توانید در بیشتر داروخانه ها پیدا کنید یا با افزودن آب جوش به 1 تا 2 قاشق غذاخوری برگ تازه مریم گلی محلول خود را بسازید و بگذارید تا به مدت 5 دقیقه خیس شوند سپس صاف کرده و اجازه دهید محلول خنک شود. محلول را برای چند دقیقه در دهان خود بچرخانید ، سپس آن را ببلعید یا تف کنید.

 

4. روغن نارگیل

روغن نارگیل توانایی ضد میکروبی دارد و می تواند زخم های ناشی از باکتری را بهبود بخشد و همچنین از گسترش آنها جلوگیری کند. این یک ضد التهاب طبیعی است و می تواند به کاهش قرمزی و درد کمک کند. مقدار زیادی روغن نارگیل را به زخم خود بمالید و چند بار در روز دوباره آن را اعمال کنید.

5. گیاه سرخارگل یا اکیناسه

گیاه اکیناسه یا سرخارگل به دلیل خاصیت ترمیم زخم و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن معروف است. این می تواند به بهبود زخم های دهان کمک کند و یا از تشکیل آنها جلوگیری کند. 1 قاشق چایخوری اکیناسه مایع را به قسمتهای مساوی آب گرم اضافه کنید و مخلوط را به مدت 2 دقیقه در دهان خود بچرخانید. در صورت تمایل می توانید دهان خود را با چای اکیناسه بشویید. یا هر بار درمان را هر روز سه بار تکرار کنید.

 

6. دهانشویه سرکه سیب

سرکه سیب (ACV) تقریباً برای همه چیز خاصیت درمانی دارد و اکنون می توانید زخم های دهان را به لیست آنها اضافه کنید. اسید موجود در ACV می تواند به از بین بردن باکتری های تحریک کننده زخم کمک کند. با این حال ، با احتیاط از این دارو استفاده کنید زیرا غذاهای اسیدی می توانند زخم های دهان را برای برخی افراد بدتر کنند. 1 قاشق چایخوری ACV را با 1 فنجان آب ترکیب کنید و مخلوط را به مدت 15 تا 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید. آن را تف کنید و دهان خود را کاملا بشویید. این کار را روزانه تکرار کنید.

 

ترجمه: سایت ناگهان

 

سایت ناگهان
درمان آفتدرمان زخم دهاندرمانسلامت

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برخی از مطالب مرتبط با موضوع ورزش و سلامت :








  داغ ترین ها











  ببین و بخند