این روزها خیلیها امیرعلی نبویان را جهت حضور در برنامه خندوانه میشناسند و برخی نیز با دیدن او علاقهمند میشوند که بدانند نبویان در گذشته چه فعالیتهایی انجام داده است. البته طرفداران، قصه و برنامه رادیو هفت او را بهخاطر دارند.
به گزارش سایت ناگهان، امیرعلی نبویان در برنامه شب گذشته خندوانه در مسابقه لباهنگ رقابتی دیدنی با پژمان بازغی به اجرا گذاشت و نگاه ها را به خود معطوف کرد، اما بسیاری امیرعلی نبویان را با مجموعه داستان های قصههای امیر علی به یاد دارند؛ البته او در برنامه رادیو هفت نیز حضور داشت و در سریال نوشدارو نیز به ایفای نقش پرداخته است.
نگاهی به زندگی امیرعلی نشان میدهد که او فرزند نوروز است و در 2 فروردین 1359 متولد شده است، او اصلیتی ایرانشهری دارد و متولد ایرانشهره، اما در شناسنامهاش محل تولد شهر امل درج شده است.
وی در بیان خاطراتش از دوران کودکی بیان میکند که تا6 سالگی در یک خانه ی قدیمی آلمانی با تعداد زیادی اتاق زندگی میکرد و از وقتی چشماشو باز کرده دور و برش پر بوده از کلی آدم که بعدا فهمیده آنها کرد های عراقی بودن که به ایران مهاجرت کرده و با آنها زندگی می کردن و وقتی خانواده امیرعلی برای ییلاق به شاهاندشت می رفتند آنها از خانه نگه داری می کردند.
از دیگر نکات قابل توجه زندگی او میتوان به این موضوع اشاره کرد که با وجود آنکه امیرعلی این روزها نویسندهای توانمد است اما او در کودکی از نوشتن متنفر بود و شغل مورد علاقهاش گزارشگری فوتبال بود و الان هم میگوید که بالاخره یک گزارشگر فوتبال میشود.
امیرعلی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه مازندران است با این وجود بسیاری طرفدار قصههای او در برنامه رادیو هفت هستند.
قصه های امیرعلی او که در برنامه تلویزیونی «رادیو هفت» اجرا می شد با استقبال زیاد مخاطبان مواجه شد؛ جلد اول «قصه های امیرعلی» بخشی از مجموعه داستان های کوتاهی است که برای برنامه تلویزیونی «رادیو هفت» نوشته شده است ، قصه هایی برگرفته از اتفاقات روزمره کوچه و خیابان، فامیل و دوستان، دانشگاه و... با نگاهی متفاوت و بی تعارف، با مایه هجو که با توجه به سن و سال شخصیت راوی و فرم نگارش و دایره واژگانش، حال و هوایی «شبه پارودیک» ( نوعی طنز با عنوان «نظیره طنزآمیز» ) به خود گرفته است؛ استقبال از این داستانها سبب شد تا جلد دوم کتاب او پرفروش ترین کتاب تالیفی سال شود.
لازم به توضیح است که کتاب «قصه های امیرعلی» از 28 قسمت تشکیل شده است. «روز اعلام نتایج کنکور، سور قبولی من در منزل عمه خانم، باز مهران عاشق شد، دسته گل همشیره، من و آش و کاسه و...» از جمله فصل های کتاب است .
راوی تمام قسمت ها پسری است به اسم «امیرعلی» که به تازگی در رشته مهندسی برق قبول شده . یک دوست گیج و خنگ به اسم مهران دارد که دقیقا مثل امیرعلی٬ مهندسی برق قبول شده (و دقیقا در همان دانشگاه) و به تازگی گواهینامه هم گرفته و رانندگی می کند. از نظر امیرعلی همزمانی این دو مصیبت٬ سیستم و نحوه عملکرد سازمان سنجش و راهنمایی و رانندگی را به شدت زیر سوال برده است!
وی در گفتوگویی پیرامون نوشت این نمایشنامه میگوید: واقعیت این است که من باز هم یک قصه نوشته بودم نه یک نمایشنامه. این قصه را سال های سال در ذهنم مرور کردم، تغییر دادم، تجربه کردم، آزمون و خطا کردم و در نهایت قرار شد به عنوان یک نمایشنامه روی صحنه برود. جالب است بدانید که ساختار این قصه قبل از قصه های امیرعلی در ذهن من شکل گرفته بود. درواقع این موضوع مربوط به قبل از ۴-۳ سال پیش است.
من در این مدت خیلی تجربه و مطالعه کردم و برای تبدیل شدن قصه ام به نمایشنامه ودریافت نکاتی مثل حفظ ریتم، قراردادن نکاتی که به کارگردان اجازه کارگردانی و به بازیگر اجازه بازیگری بدهد و به طور کلی نکاتی که نمایشنامه را از یک قصه متمایز می کند، خیلی کتاب خوانم و در نهایت قصه ام به نمایشنامه تبدیل شد.
امیرعلی نبویان با موسیقی نیز بیگانه نیست و پیانو می نوازد. خواننده محبوبش استاد شجریان است همچنین ترانه شالیزار نیز به لهجه شمالی اجرا کرده است.