سایت تفریحی سرگرمی آموزشی ناگهان


کانال سروش

راهکارهای کاربردی جهت برقراری ارتباط موثر با فرزندان | ویژه والدین با درایت


سایت ناگهان

 

 

 

برقرار كردن ارتباط با كودكان از زمان نوزادى به بعد يكى از بهترين و خوشايندترين تجربه ها هم براى فرزند و هم براى والدين است.
چگونه با فرزندانمان ارتباط برقرار کنیم؟

 

كودكان با گرفتن اطلاعات از فعل و انفعالات و تجربه هاى به دست آمده از ديگر كودكان، جوانان و دنياى اطراف خود بطور روزانه، يادگيريهايى به دست مى آورند. در سنين ۴ تا ۵ سالگى بسيارى از كودكان وارد مهدكودك يا پيش دبستانى مى شوند و از زبان خود براى برقرارى ارتباط و يادگيرى در كلاس استفاده مى كنند.

چگونه بايد با كودك خود رابطه برقرار كنم؟

هرچه با كودك خود بيشتر صحبت كنيد، مكالمات دو نفره بيشتر داشته باشيد، با او بازى كنيد كودك شما بيشتر ياد مى گيرد. خواندن كتاب، آواز خواندن، پازل بازى كردن با لغات بازى كردن و با كودك صحبت كردن در حالى كه باعث رشد و تقويت مهارتهاى شنيدارى كودك مى شود، دامنه لغات او را نيز افزايش مى دهد.

 

 
در اينجا به مواردى براى تقويت مهارتهاى ارتباطى كودك شما اشاره شده است.
 
 به كودك خود كمك كنيد تا با داستانهاى كتابى هايى كه مضمون آنها تقريباً شبيه به رفتارهاى خودتان و خانواده تان يا فرهنگى نزديك به فرهنگ قوم و قبيله شماست، ارتباط برقرار كند و با انتخاب داستانها دائماً آنها را بررسى و مرور كند.

 كتابها، مجلات و هر چيز قابل مطالعه را در جايى قرار دهيد كه كودك شما بدون كمك گرفتن از شما به آن دسترسى داشته باشد.

 با تماشاى عكس و آلبومهاى خانوادگى به كودك خود كمك كنيد با كلماتى مثل : «اين من هستم» و اين خانواده ماست را خلق كند.

 در مورد كتابها، با برنامه هاى تلويزيونى و ويديويى كه همراه با كودكتان شاهد آن هستيد با او صحبت كنيد.

لغات و ارتباطات نوعى:

الگوها:

وقتى كودكان مهارتهاى زبان و گفتارى را ياد مى گيرند، در تواناييهاى مكالمه دچار مشكلاتى مى شوند. يك كودك ۴ يا ۵ ساله. مى تواند در مورد هر اتفاقى كه مى افتد، صحبت كند، داستان بسازد به داستانهاى مختلف گوش دهد و اين داستانها را دوباره براى خود بگويد.

 

 
در اين بين، بچه ها قادرند اعداد و حروفى را كه سمبل و نشانه چيز ها و نظرات واقعى است درك كنند و با استفاده از آنها داستان بگويند يا اطلاعات خود را به ديگران منتقل كنند. البته گاهى اوقات دچار لكنت مى شوند يا بعضى از اصوات و كلمه ها را به درستى تلفط نمى كنند.

دانش آموزان پيش دبستانى حتى قادرند، درخواست كنند. سؤالاتى را مطرح كنند و گاهى دستوراتى نيز بدهند. آنها نام و جنسيت افراد خانواده خود و ديگر اطلاعات شخصى در مورد خانواده خود را مى دانند. بالغات بازى مى كنند و لغات و داستانها مسخره و خنده دارى درست مى نند.

 

 
چه بايد بكنيم چنانچه دچار مشكلى شديم؟

 

چنانچه فكر كرديد كودكان مشكلى در زمينه شنيدارى يا فراگيرى زبان، صحبت كردن واضح دارند بلافاصله با پزشك او تماس بگيريد. تست شنيدارى اولين گام و مرحله براى فهميدن مشكل شنيدارى كودكان است و چنانچه دكتر متوجه شود كه كودكتان در زمينه اى دچار مشكل است، معالجات و درمانهاى لازم را پيشنهاد خواهد كرد.
 

سایت ناگهان
والدینخانوادهکودکفرزندراهکار

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

برخی از مطالب مرتبط با موضوع روانشناسی :








  داغ ترین ها











  ببین و بخند