نیمه ی لیوانتان پر است یا خالی؟ اینکه چطور به این سوال پاسخ می دهید به نحوه ی نگاه شما در زندگی ، نگرشتان نسبت به خود و اینکه خوش بین هستید یا بدبین بر می گردد و حتی چه بسا ممکن است بر سلامت شما نیز تاثیر داشته باشد.
چگونه مثبت بیندیشیم؟
چگونه خوش بین شویم؟
هر زندگی ای فراز و نشیب خودش را دارد اما داشتن چشم انداز خوش بینانه در زندگی تاثیر مثبت شگرفی بر کیفیت زندگی همچون بهداشت جسمی و روانی خواهد داشت. خوش بینی به عنوان یک جزء کلیدی در مدیریت استرس در نظر گرفته می شود.خوش بینی به معنی نادیده گرفتن چیزهای سخت و چالش برانگیز زندگی نمی باشد؛ بلکه به معنی اینکه چطور با آن مشکلات روبرو می شوید می باشد. اگر شما همیشه یک جهان بینی بدبینانه داشته اید دشوار خواهد بود که جهت چشم انداز خود را تغییر دهید ، اما شما حداقل قادر خواهید بود که نقاط مثبت زندگی خود را با کمی صبر و ذهن آگاهی برجسته کنید.سایت ناگهان چند رویکرد ساده اما بسیار موثر را در این خصوص برای شما ترجمه کرده است که شما را به خواندن آن دعوت می نماییم:
optimism - خوش بینی
1-تشخیص خوب و بد در زندگی تان و بررسی چگونگی متاثر شدن شما از آنها
خوش بینی به این معنی نیست که شما همیشه در زندگی احساس شادی کنید.در حقیقت اجبار به داشتن احساسات شاد در طول تجارب آسیب زا می تواند ناسالم باشد. در عوض، خود را به طیف گسترده ای از احساسات در زندگی وفق داده و احساسات منفی را همچون احساسات مثبت به عنوان یک بخش طبیعی از تجربه انسانی بپذیرید. تلاش برای سرکوب نوع خاصی از احساسات می تواند به اختلال عاطفی شدید منجر شود.متمرکز نشدن بر روی تنها یک احساس می تواند شما را در مواجهه با حوادث غیر مترقبه آینده، سازگار تر و فعال تر سازد.توجه به نکات زیر می تواند در افزایش توانایی شما برای خوش بین بودن مفید باشد:
2- از سرزنش خود اجتناب کنید.
احساسات منفی می توانند تبدیل به یک عادت شوند.از سرزنش خود اجتناب کنید.سرزنش کردن بی فایده است زیرا به جای نگاه سازنده ی رو به جلو، شما وقتی خود را سرزنش می کنید در واقع دائما در حال عقب گرد به اتفاقاتی هستید که رخ داده است.در عوض متمرکز شوید بر اینکه چه وقت این احساسات منفی بروز می کنند.نوشتن می تواند به شما کمک کند.اینکه چه زمانی احساسات و افکار منفی به سراغتان می آید را بنویسید.سپس به بررسی آن موقعیت ها و جایگزین کردن آنها با رفتارهای دیگر بپردازید.به طور مثال تصور کنید که در هنگام رانندگی در ترافیک سنگینی قرار گرفته اید؟ در ام لحظه چه احساسی دارید؟عصبانی هستید و غر می زنید؟بدون قضاوت کردن خود، تنها بنویسید . در مرحله بعد سعی کنید رفتار مثبت ترب را جایگزین غر زدن کنید.مثلا گوش دادن به آهنگ مورد علاقه تان و توجه نکردن به ترافیک.
3-تمرین ذهن آگاهی کنید.
ذهن آگاهی یک جزء کلیدی از خوش بینی است، زیرا شما را به تمرکز بر روی تصدیق احساسات خود در لحظه ، بدون قضاوت درباره ی آنها تشویق می کند.اغلب واکنش های منفی وقتی بوجود می آیند که ما سعی در سرکوب آنها داریم.بهتر است در ان هنگام متمرکز شوید بر تنفس خود؛ احساسات و بدن خود را همان گونه که هست بپذیرید و به جای انکار احساساتتان، سعی کنید با خودتان راحت باشید.
در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است که مدیتیشن با ذهن اگاهی می تواند در کاهش احساس اضطراب و افسردگی موثر باشد.نیاز نیست که ساعات زیادی را در طول روز به مدیتیشن اختصاص دهید.تنها کافی است با صرف چند دقیقه در روز به خود کمک کنید که به هیجانات و احساسات خود اگاه شوید و آنها را بپذیرید.
4-تشخیص دهید که گفتگوهای درونی ای که با خود دارید از نوع خوش بینانه است یا بدبینانه؟
گفتگوهای درونی (گفتگو با خود) ما شاخص مهمی است که نشان می دهد ما چشم انداز مثبتی در زندگی داریم یا منفی! به گفتگوهای درونی خود توجه کنید.
آیا جنبه های منفی یک موقعیت را بزرگنمایی کرده و به جنبه های مثبت آن بی توجه اید؟
آیا به طور خودکار برای هر وضعیت منفی و یا رویدادی خود را سرزنش می کنید؟
آیا در هر وضعیتی بدترین ها را پیش بینی می کنید؟
آیا همه چیز را در تقسیم بندی خوب یا بد قرار می هید و در دیدگاه شما هیچ حد وسطی وجود ندارد؟
اگر اکثر پاسخ های شما به سوالات بالا آری است یعنی متاسفانه گفتگوهای درونی شما بدبینانه است.
مثبت بیندیشیم
5-زندگی خود را مثبت ببینید.
این خیلی مهم است که گفتگوی درونی خود را به سمت جنبه های مثبت تفاوت های فردی و دنیای پیرامون خود تعییر جهت دهید.اگرچه تفکر مثبت تنها یکی از گام های خوش بینی استف اثرات مثبت ان بر روی دهن و بدنتان قابل توجه است.
6-به یاد داشته باشید که خوش بینی واقعی متفاوت از خوش بینی کورکورانه یا کاذب است.
خوش بینی کورکورانه یا کاذب وقتی است که شخص معتقد است هیچ اتفاق بدی رخ نخواهد داد. این نوع خوش بینی می تواند اعتماد به نفس کاذب و ساده لوحانه ایجاد کرده و چه بسا به ناامیدی منجر شود و یا حتی خطر آفرین باشد. خوش بینی واقعی نه تنها چالش ها را نادیده نگرفته و یا وانمود نمی کند که احساسات و تجارب منفی وجود ندارد، بلکه معتقد است این چالش ها وجود دارد و سپس می گوید: من می توانید از پس آن مشکل بر بیایم.
به طور مثال تصمصم گرفته اید که به ورزش اسکس بپردازد در حالیکه آموزشی در این خصوص ندیده اید.اگر شما دچار خوش بینی کاذب باشید که هیچ اتفاقی برایتان نخواهد افتاد و آن را به راحتی انجام خواهید داد، می تواند برایتان بسیار خطرناک باشد.اما اگر خوش بین واقعی باشید می پذیرید که اسکس ورزش پیچیده ای است که اگر درست آموزش ببینید حتما از پس آن بر خواهید آمد.
7-روزانه جملات تاکیدی مثبتی برای خود یادداشت کنید.
نوشتن جملات مثبتی همچون جملات زیر می تواند کمکتان کند:
هر اتفاق خوبی ممکن است.
شرایط مرا ایجاد نمی کند بلکه من شرایط را ایجاد می کنم.
تنها چیزی که من می توانم انجام دهم کنترل نگرش ام نسبت به زندگی است.
در بدترین شرایط نیز، من همیشه یک انتخاب دارم.
8-از مقایسه کردن خودتان با دیگری اجتناب کنید.
حسود بودن آسان است اما این می تواند به ایجاد تفکر و احساس منفی در شما منجر شود.(چرا او پول بیشتری از من در می اورد؟چرا او...) به یاد داشته باشید که همیشه کسی هست که از شما بهتر و یا بدتر باشد.از مقایسه ی منفی خود با دیگران اجتناب کرده و به جای آن بر جنبه ی مثبت رفتار آنان تمرکز کنید و از انها یاد بگیرید.مطالعات نشان می دهند که شکایت کردن از خود و مقایسه کردن خود با دیگران با اضطراب و افسردگی مرتبط است.
9- بر روی بهبود حداقل یک یا دو بخش از زندگی خود کار کنید.
بدبینی اغلب از احساس درماندگی و یا عدم کنترل ناشی می شود. یک یا دو جنبه کلیدی که شما می خواهم در زندگی خود تغییر دهید شناسایی کرده و برای بهبود آنها تلاش کنید. این کار به بازگرداندن این باور که برای ایجاد تغییر در زندگی روزانه خود قدرت و توانایی دارید کمک خواهد کرد. تکرار می کنیم، تفکر مثبت می تواند به نتایج مثبت منجر شود.
لبخند بزنید
10-لبخند زدن کاری است که همیشه می توانید انجام دهید.
لبخند بزنید.مطالعات نشان داده اند که نقش بستن یک لبخند شاد بر روی صورت ، در واقع می تواند به شما احساس شادتر و خوش بینانه تری در مورد حال و آینده بدهد.حتی تغییر آگاهانه ماهیچه های لب و صورت با خنده ی مصنوعی، پیام شادی به مغزتان می فرستد برای بالا بردن خلق و خوی شما.پس در لبخند زدن اینقدر خسیس نباشید.
ترجمه: سایت ناگهان (www.nagahan.com)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید