سنگ، کاغذ، قیچی، بازی منحصر به فردی است که در آن پیش بینی تصمیم گیری های منطقی فرد در حین بازی، با تصمیم گیری های واقعی وی در زندگی قابل قیاس می باشد. دانشمندان توسط یک شبیه سازی هوشمند کامپیوتری از این بازی و به کمک داوطلبان متعددی که در این تحقیقات با کامپیوتر به بازی پرداختند، به نتایج جالبی دست پیدا کردند که گروه علمی سایت ناگهان خلاصه آن را در زیر آورده است:
- شرکت کنندگان تمایل نسبتا بیشتری به انتخاب سنگ نشان دادند، اگرچه این تمایل قابل ملاحظه نبود.
- شرکت کنندگان غالبا بعد از باخت یا تساوی اقدام به تعویض انتخاب خود نمودند. این امر نشان دهنده آسیب پذیری استراتژیک افراد پس از یک تجربه منفی می باشد.
- شرکت کنندگان غالبا پس از باخت، موردی را انتخاب کردند که بر موردی که باعث باختشان شده، پیروز شوند. به عنوان مثال: پس از نشان دادن قیچی و باخت در مقابل سنگ، اقدام به انتخاب کاغذ در دور بعد می کردند.
- افراد، رفتار مشابهی را بعد از تساوی نشان دادند. به این شکل که غالبا پس از تساوی، مورد قویتری را انتخاب کردند به این امید که در دور بعد پیروز شوند. به عنوان مثال: پس از تساوی کاغذ با کاغذ، اقدام به انتخاب قیچی در دور بعد کردند.
- شرکت کنندگان استراتژی فوق الذکر را تنها تا دو دور پیاپی امتحان می کردند و چنانچه نتیجه نمی گرفتند، روش دیگری را در پیش می گرفتند.
این تحقیقات علاوه بر آشکارساختن آسیب پذیری استراتژیک افراد پس از یک تجربه منفی، بر خطرات قابل پیش بینی شدن رفتار فرد در محیط های مشابه مانند فضای اقتصادی و سیاسی تاکید می کند.
متن کامل این مقاله را می توانید در وبسایت نشریه نیچر مطالعه کنید.